Zoek
Sluit dit zoekvak.

Songs from the Horizon

SongsFromTheHorizon15 nummers/songs variërend van intiem tot intens, serieus tot grappig, eenvoudig tot zeer uitgebreid opgenomen in 2010/2011, songs geschreven tussen 2009-2011, zoals te zien als je de lyrics download. Hoewel ik de nummers in wezen in m’n eentje heb gemaakt, speelt mijn vriend Erik (met wie ik tussen ’86 en ’93 al in twee bands hand gezeten) in een viertal nummers op trompet en/of percussie en zingen Thalia en Naomi elk op een nummer mee. In wezen was ik weer opnieuw aan het leren musiceren en zingen, onbekende apparatuur leren kennen terwijl ik tegelijkertijd maar begon op te nemen – een alles tegelijk benadering, I guess. Great fun, al hadden sommige dingen beter gekund.

Het album staat in z’n geheel op mijn youtube kanaal.

Prijs € 6,50 + verzendkosten

Download lyrics here


Tracklist:

 1. It’s Allright in Here – Had de Korg Karma net, en dit nummer was het gevolg van het eerste experimenteren ermee. Bass&Drum ritme, heftige synth’s, synth-gitaar solo’s, rare tekst. Beetje lawaaiig om mee te openen misschien.
 2. Boxes – Liefdesliedje en rijmelarij, toch leuke song. Een geliefde die vertrekt en het gemis aan haar.
 3. And then… – Eigenlijk geschreven en opgezet met enkel gitaar en zang, als klein liedje, maar gaandeweg uitgebouwd/gearrangeerd met veel synthesizer partijen en geluidseffecten, en Erik spelend op z’n trompet die ik door een multi-effect-unit heen haalde. Zijn eerste ervaring met een ‘behandelde’ trompet. Later zou hij dat zelf leren doen, en ervan houden, maar toen was hij nog wat terughoudend aangaande effecten/geluidsvervormers op de microfoons die de trommels en trompetten opnamen, en ook nog licht geïntimideerd door synthesizers. Maar alles went of valt te leren.
 4. You’ll see… – Een soort duistere advaita song, met grungy gitaar en duistere stem, en drums ingespeeld vanuit de Korg – eindigend in een meer romantisch thema, met wat synth-pads in de achtergrond en wat strings.
 5. For a While – Nummer over een meisje (over Thalia eigenlijk). Beetje Elvis of Roy Orbison vibe misschien, met m’n eerste gitaarsolo. Thalia doet backing vocals en Erik percussie. (Weet nooit goed wat ervan te denken…)
 6. A Boys Tale – Over mijn relatie met m’n vader. Gritty gitaar met wat chorus, een krakende plaat effect erachter. Nice en simple.
 7. Could it Be? – Op gitaar geschreven, maar vooral electronisch uitgevoerd swingend nummer, met octaaf jump in vocals en een desintegrerend experimenteel einde. Drumtracks uit de Korg getoverd.
 8. Prelude to You – Een bas, beat en gitaarsolo loop, met hetzelfde akkoordenschema als het volgende nummer. Vandaar de titel.
 9. You – Love song met wat Cave achtige elementen, Erik op percussie en trompet. Leuk nummer, al had de uitvoering beter gekund.
 10. Shine – Nummer voor Kasia – ze had het moeilijk met me. Flink geproduceerde song, met piano elementen mooie string-synth partijen en dynamics – slaggitaar iets te hard en schel denk ik nu. Wel heel mooi nummer.
 11. Take my hand – Upbeat, kort, goed arrangement. Rocky en leuk liedje.
 12. Stay Inside Today – Geestig depressief country achtig ding, met trompetten en percussie, en heftige wah-wah gitaarsolo’s half verstopt in de tweede helft van de song.
 13. Like I should – lange gitaar intro, nummer ontwikkelt zich steeds meer, wordt steeds rijker aan instrumentarium en heftiger naar het eind, met synth-gitaar en elektrische gitaar solo’s op het eind, en een plots opduikende piano in de fade out.
 14. Smile – Bizar jazzy drum ritme gemaakt op de Korg, rijke productie/arrangement, mooie kleine gitaarsolotjes, jammer dat ik niet na het eerste couplet alles een octaaf hoger heb gezongen, of de hogere tweede stem niet harder erin heb gemixt. Goeie song, uitvoering had beter kunnen zijn.
 15. Gone – Weer een soort love song, met erin gemixte regen die ik ‘s avonds een keer opnam tijdens een stortbui met een het geluid van een toeterende truck precies op het goede moment opduikend in het liedje. Naomi zingt mee. Het ritme komt van de gitaar: ik speel de akkoorden slaand met de zijkant van m’n hand op de snaren, en krijg zo zowel de akkoordklanken als de beat.

HL: Vocals, backing vocals, guitars, bass, synthesizers, sounddesign & treatments, rain, recording & production
EH: Trumpet, percussion
Naomi & Thalia: Backing vocals, each in one song
Music & lyrics by HL
Coverdesign, inlay & painting Kasia Wozniak
Playing time: 58.30

(c): HL 2011

Guitars: PRS Tremonti SE, Washburn hand build steel string, Epiphone SG Bassguitar; Synths: Korg Karma, Roland SH-201 & Roland XP 80; Roland digital 12-track recorder incl. effect unit, Lexicon multi effect unit through a NAD HiFi Amp + B&W speakers for mixing. And other stuff…
Don’t know which brand trumpet, conga’s & darbuka Erik used. Below he’s using a Cajon – a present from me for him.

Nog een schilderij van Kasia… uit 2016 denk ik

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!