The Scottish Scapes

ScottishScapes

Dit album is de eerste dat werd afgerond na 15 jaar zonder muziek maken. Het bleek het begin van wat een aardige reeks zou worden. Vroeger al hield ik ervan om naast songs ook instrumentale elektronische muziek te maken, en dat blijkt dus nog steeds het geval te zijn. In dezelfde periode waaraan er aan dit album werd gewerkt, ontstond ook de collectie Songs From The Horizon, maar The Scottish Scapes waren net wat eerder klaar.

De titels op deze cd verwijzen meestal naar plekken in Schotland, waar Kasia en ik onze prille liefde vierden, en een intens ‘thuis’ gevoel opleverde, vandaar 5 gezamenlijke trips daarheen. De stukken deden ons nu eenmaal aan Schotland denken, ze stimuleerden mijn muzikaal-filmisch bewustzijn denk ik. Ze variëren van kalm melodisch, tot minimaal zonder melodie, tot intens en meeslepend. De stukken kunnen overigens een behoorlijke impact hebben op je energiesysteem. Het design van dit album is eveneens verzorgd door Kasia.

Korg Karma, Roland Sh-201, Fender Jaguar, Roland 8-track recorder

Vanaf nu (23-11-2016) is het album in zijn geheel op m’n youtube kanaal te beluisteren. 
Totale speelduur: ± 78:00

  1. Arrival
  2. Coffin Road
  3. Schiehallion
  4. Glen Shiel
  5. Ben Lawers Refusal
  6. Glimpse
  7. Glencoe
  8. Panorama

Comprovised, played & recorded by HL 2011

Prijs € 6,50 + verzendkosten

Op de foto: M’n heerlijke Fender Jaguar gitaar (net nieuw), Korg Karma workstation synth (de rode), de Roland sh-201, en de roland (boss) 12 track recorder.Voor dit album werd ook een Roland workstation XP-80 synthesizer gebruikt die ik kon lenen van Rocco. Daarnaast de Korg Karma en Roland Sh-201, plus wat effecten uiteraard.

Roland XP-80 workstation

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!