Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sessies

Wie behoefte heeft aan intensieve zelfconfrontatie met beperkende overtuigingen en aannames, beter wil leren hoe zelfonderzoek werkt, behoefte heeft zaken in een nieuw perspectief te zien of gewoon samen wil kijken naar terugkerende of storende thema’s is van harte welkom.

Individuele sessies bieden een ideale gelegenheid om dieper in te gaan op vrijheid versus ‘de droomstaat’ van afgescheidenheid. In wezen kan begeleiding of stimulering plaats vinden vanuit elk ‘ontwikkelingsniveau’ en kan elk onderwerp een ingang zijn. Het kan dus zijn dat de sessies zich richten op Volwassenheid of op Ontwaken.

Zo kan onmiddellijk ervaren worden wat Advaita is, hoe zelfonderzoek werkt, kan er indien nodig geholpen worden met doorvoelen en doorzien van patronen en ladingen, of geassisteerd worden bij het stellen van de juiste vragen en het ontmantelen van geloofspatronen en overtuigingen. Meestal duurt het namelijk even voordat het zelfonderzoek effectief wordt.

Goed is wel om er rekening mee te houden dat Hans z’n benadering tamelijk direct is en van overbodige franje ontdaan. Een sessie is wellicht de meest intense vorm van confrontatie die mogelijk is en gaat vrijwel stelselmatig dieper dan iets lezen of bekijken. Dichterbij komen dan in sessie- of satsangverband is vrijwel niet mogelijk.

Daar kan niet iedereen tegen en of het klikt blijkt vanzelf. Op deze website staan voldoende teksten en op YouTube-kanaal audio/video-opnamen om alvast een aardige indruk te krijgen, hoewel ‘live’ natuurlijk toch anders is.

I'm nothing but a shadow
A figment in your mind
I'm only here to tell you
'Bout consciousness and life
To point at what you need to know
to unravel what you hide
to tell you what you fear to hear
That's all, I guess, I AM

betreed de spreekkamer geheel op eigen risico

Meestal is de benadering erg rechtstreeks en spontaan vanuit wat er gezien en door de bezoeker aangereikt wordt. Soms kan gebruik gemaakt worden van bewustzijnstechnieken zoals beschreven in EHBO, waarin veel uitleg staat over echt voelen, bewustzijn hervinden, emotionele ladingen doorvoelen, stemmingen en overtuigingen laten oplossen, intuïtie benutten en meer! Wens je meer voorkennis en praktische invalshoeken, lees dan een of meer van Hans z’n boeken, daar zijn ze immers voor geschreven. Hoe meer je ervan hebt bestudeerd hoe beter het is!

Het kan erg nuttig zijn dat er wordt meegekeken met je zelfonderzoek, want de ervaring leert dat velen niet altijd de juiste vragen paraat hebben, soms vast lijken te lopen of toch onbewust in aannames en patronen belanden zonder het zelf te zien. De ‘eigen’ blinde vlek zie je zo makkelijk niet, en effectief zelfonderzoek plegen, leer je meestal niet in een uurtje.

Praktische info

Individuele sessies duren gemiddeld genomen drie kwartier tot een uur, maar kunnen ook bijzonder kort blijken. Is er echter behoefte aan een langer onderhoud dan kan ook anderhalf uur geboekt worden. Bedenk echter dat niet de duur bepalend is maar wat er noodzakelijk is op het moment zelf. Het kan dus ook een korte ontmoeting betreffen. 

Sessies vinden op doordeweekse dagen plaats in de praktijkruimte te Heijen en worden normaliter om 13.00 of 14.30 per email gepland. Skype-sessies zijn ook mogelijk (alleen via Skype dus). Dat duurt maximaal zo’n 50 minuten en wordt ruim voor de geplande sessie middels bankoverschrijving betaald. Voor adres, tarieven, email adres zie: contact en tarieven.

praktijkruimte

Overnachten

Tot slot: ook een mogelijkheid die regelmatig benut wordt is het boeken van meerdere sessies op aaneengesloten dagen terwijl er wordt overnacht in de buurt.

> 130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!​

Verkrijgbare boeken

Ja, ik doe mee!