Voor hen die mij of mijn site voor het eerst tegenkomen…

Hallo, als je voor het eerst, of nog maar net, met me in aanraking komt, via youtube of anderszins, en geïnteresseerd bent in wat ik zoal te zeggen heb, hier eerst wat leestips en onderaan een aantal cruciale satsang video’s.

Neem alsjeblieft even de tijd om dit stuk ter harte te nemen…

Samenvattend wil ik zeggen: lees bij grote voorkeur a.j.b. minimaal De vreugde van verlichting, Olie op het vuur, Aan de leiband, of je eigen pad én EHBO (die zelfs gratis beschikbaar is als pdf, en cruciaal als je ‘verder’ wilt)!!! En dat zeg ik niet omdat ik van boekjes verkopen rijk wordt, want helaas is dat niet zo 🙂 Maar het is gewoon effectiever om ‘beslagen ten ijs te komen’ zodat ik niet hoef uit te leggen wat al uitvoerig door me beschreven is…

Voordat je een sessie wil gaan plannen, satsangs of weekendbijeenkomsten wil gaan bezoeken heb ik een vrij dringend verzoek aan je. Lees eerst een minimaal aantal van mijn boeken – en liefst twee maal – die heb ik immers niet voor niets geschreven en ze wijken behoorlijk af van het meest dat voor non-dualiteit en ‘spiri’ doorgaat – ik bedoel het niet lullig ofzo, maar geloof me, ik heb ontstellend veel gelezen in de afgelopen 35 jaar… Dit verzoek kost je wat centen, maar als je een paar van mijn werken aandachtig leest is het zeker niet duurder dan een sessie, en zo kom je naar een satsang, weekend of naar sessie met in elk geval wat basisinzichten, cruciale gezichtspunten en (zinvolle) voorkennis, die ik dan niet nog een keer hoef uiteen te zetten, zo help je het – en jezelf – dus om dieper te kunnen gaan. Per saldo ben je dus eigenlijk voordeliger uit, want kom je beter beslagen ten ijs.
Ook de teaching in de video’s zul je beter begrijpen als je wat van me gelezen hebt, omdat er zo meer context en basiskennis en bekendheid met mijn perspectieven in je systeem kunnen landen.

Voor wie enigermate grondig wil zijn, en zichzelf (en mij) van dienst wil zijn leest minstens het volgende:

  1. Begin met De vreugde van verlichting – daar vind je de basics m.b.t. non-dualiteit, bewustzijn enzovoorts.
  2. Lees dan EHBO – die is zelfs gratis en tamelijk van belang voor bijna iedereen. En experimenteer ermee!
  3. Dan – op z’n minst ook – Olie op het vuur – cruciaal voor leren denken, onderzoeken, mijn benadering en hoe allerlei misvattingen te ontmantelen, en je eindelijk eens echt kan beginnen 🙂
  4. Bestudeer zeker ook Aan de leiband, of je eigen pad? want veel van je problemen, issues, ideetjes of illusies zijn makkelijk te doorprikken als je je hersens leert gebruiken en enig inzicht vergaart over wat werkelijke individualiteit betekent, of het tegendeel: steeds je ‘ziel’ verkopen vanwege sociale druk en vrees.

Bekijk hier alle te bestellen boeken op BraveNewBooks site:

Wil je meer en nog dieper of grondiger: er zijn nog meer boeken (zoals delen 1 en 3 van de trilogie: Rozengeur & Prikkeldraad (1) – Olie op het vuur (2) – Een handvol scherven (3) , en uiteraard zijn er dan nog de reeds genoemde opties van sessies, satsangs, Drieluiken en andere weekend events.

Kortom, kom dus liever niet onbeslagen ten ijs, wanneer je meent iets met mij te kunnen of moeten. In januari ’20 verscheen ook nog de heruitgave van Zelfherinnering, een prima Advaita boek, én een zeer goede aanvulling op en verdieping van De vreugde van verlichting, al zeg ik het zelf. Deze heruitgave bevat ook nog als bonus een verhelderend stuk over de 10 fasen van het proces van spirituele verlichting.

Tevens zijn er nog twee titels als gratis pdf beschikbaar, te weten: Een herfstvol satsangs en Terwijl de merel zingt… Die zijn zeker ook de moeite waard, en kosten je dus niks, net als EHBO. Bovendien is onlangs (november 2020) nog het 394 pagina’s tellende vervolg van Aan de leiband verschenen, getiteld: De Tao van Hans...

Hoe de genoemde en andere boeken te bemachtigen? Via m’n Brave New Books pagina vind je bijna alles – behalve de hardcover van Rozengeur & Prikkeldraad – zie daarvoor Bol.com. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar via de (online) boekwinkels – ook als ebook -, en de fysieke boeken natuurlijk tijdens satsangs en sessies – da’s voor mij leuker trouwens, want dan verdien ik er iets meer aan :). Koop je ebooks sowieso bij voorkeur via de Brave New Books pagina, kost jou niets meer, maar is voor mij gunstiger.
Maar goed, ik zei: lees het van te voren, dus de magere marge (in vergelijk met direct van mij kopen) accepteer ik graag, als je daardoor niet komt met vragen die ik reeds uitvoerig beantwoord heb in mijn geschriften. De rest kun je dan aanschaffen tijdens satsang of eventuele sessies. En schrijf a.j.b. een review op bol.com of promoot m’n werk op je social mediakanalen als het je bevalt!

Youtube

Tot slot nog even dit nog, aangezien we het youtube kanaal, met de ruim 120 video en audio opnamen graag reclame-vrij en gratis willen houden, zijn donaties welkom. We passeerden onlangs de 1,5 miljoen views, er wordt blijkbaar driftig gebruik van gemaakt! Dus als je al het gemakkelijk beschikbare materiaal waardeert…
IBAN NL88INGB0001324426   BIC INGBNL2A t.n.v. H. Laurentius te Heijen. En wanneer je je vrijblijvend en gratis abonneert weet je het altijd meteen als er een nieuwe video beschikbaar is. Dank je wel!

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!

Kies de bijeenkomst en de datum waarop het plaatsvindt:
Aantal deelnemers:
Vul je gegevens in:
Heb je behoefte aan het carpoolen?

Ja, ik doe mee!