Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Olie op het vuur – notities omtrent spiritueel ontwaken – (#2 van de Trilogie)

Olie op het vuur in Noorwegen
Guus, onze vriend woonachtig in Noorwegen, maakte deze mooie plaat. Het boek reist rond! Heb je ook een leuke foto met het boek? Mail maar, wie weet kunnen we er iets mee.

Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over spiritueel ontwaken, en het is het tweede deel van wat een trilogie gaat worden. Over verwarring, identificatie en veranderingen tijdens het ontwakingsproces. Met handreikingen, inzichten en observaties. Over wat er kan gebeuren en hoe ermee om te gaan. Het proces, het begin en het ‘er-zijn’. Over schijn-ontwaken, de donkere nacht, aannames ontmantelen, de goede vragen stellen en de juiste state of mind. Over onderricht, onderscheidingsvermogen, acceptatie, verwarring, overgave en helderheid, de spirituele krijger en de doorsnee mens. En over god, bewustzijn, onderzoek en meer. De twee laatste columns in InZicht zijn trouwens hoofdstukjes uit dit boek.

Praktisch, beschouwend en to the point – en veel gelezen en zeer goed gewaardeerd!

De essentie en de basics zijn beschikbaar in De vreugde van verlichting
Hoe bewust in-en uit te zoomen en doorvoelen staat in EHBO
Over misvattingen en zelfonderzoek gaat Rozengeur & Prikkeldraad

En dus, is het nu tijd voor:

Olie op het vuur – notities omtrent spiritueel ontwaken

Het boek is overigens via Brave New Books verschenen, en dus in paperback en e-book versie beschikbaar via alle verkoopkanalen. De papieren versie is tijdens satsang en sessies natuurlijk ook te koop.
Paperback 164 pagina’s: € 22,70 – ebook: € 12,98.

Als het boek je raakt kun je bij bol een review plaatsen. Wat voorbeelden:

P.G.L.
No-nonsense tegengas voor de ik-identificatie
Lees verder
Dit is een absoluut ongewoon boek voor mensen die niets anders kunnen dan achterhalen hoe het nou werkelijk zit. Het kan los worden gelezen maar is ook een prachtig vervolg op de andere boeken van Hans Laurentius en geschikt voor iedereen die de klepel al lang heeft horen luiden, ook weet waar die hangt maar behoefte heeft aan no-nonsense tegengas voor ons denkbeeldige maar weerbarstige ik. Een bijzonder waardevol boek tussen alle 'zachtere, spirituele' boeken die mensen met weliswaar mooie kluitjes in het riet sturen.
F.B.
Als je het echte wil
Lees verder
Dit boek is to the point, helder en bondig geschreven. Als je de bereidheid hebt jezelf onder ogen te komen, is dit boek een aanrader! Het heeft bij mij (de titel doet het boek eer aan) het vuur flink opgelaaid. Niet altijd leuk en regelmatig onthutsend om onder ogen te komen hoe je functioneert en welk programma regeert, maar zeer behulpzaam als je alleen het echte wilt en de onderste steen boven wilt krijgen. Het is een praktisch toepasbaar boek, geschreven op de manier die ik van Hans Laurentius ken: to the point, non-conformistisch, met liefde en toewijding.
F.H.
Duidelijker kan het toch niet?
Lees verder
Wat een boek, heb het pas net ontdekt, hoe is het mogelijk? Super helder, confronterend ook wel, het hakt alle overbodige spirituele franjes en kletspraat weg en is nog geestig ook en heel mooi uitgegeven! Ik heb zelden een helderder en origineler boek over spiritueel ontwaken, waarheid en volwassenheid gezien. Een van de broodnodige boeken voor iedereen die echt wil leren kijken en denken, en genoeg heeft van illusoire praatjes van vage types, en onhelder taalgebruik. Een verrassend en zeer inspirerend boek, om te blijven lezen. Nu ga ik snel Een handvol scherven lezen van Laurentius, heb hem al in huis, en lijkt ook weer zo'n gaaf boek te zijn! Heerlijk. Aanrader(s) dus!

Lees hier nog meer reviews

Ja, ik doe mee!