Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Terwijl de merel zingt als e-book en gratis pdf

Terwijl de merel zingt

Advaita pur sang, boek geschreven door Hans Laurentius en Richard van de Waarsenburg

52 x 4 tekstvormen, verwijzend naar de Natuur, het Wezenlijke, de Realiteit. Geheel gestyled, van afbeeldingen voorzien en vormgegeven door Chris Verschoor en samengesteld en geschreven door Richard van de Waarsenburg en Hans Laurentius. (Uitgave De Horizon 2006. Ebook versie via BNB 2014)  Wellicht ook nog via boekwinkeltjes.nl aan te komen…

Beschikbaar als e-book (ISBN  9789402114539) voor slechts € 7,99 en als GRATIS pdf

Dit boek bestaat uit 52 hoofdstukjes, die elk bestaan uit: Een spreuk, een haiku, een informatieve tekst en een gedicht. Ik lees elke week één hoofdstuk meerdere keren, denk er over na en gebruik de waarvolle informatie in mijn leven. Voor diegenen die bewust met hun leven bezig zijn: Aanrader!

Review op de site van bol

Boekbespreking in InZicht 2007

“Voor de lezers van dit blad is Hans Laurentius geen onbekende. Dit nieuwe boek over Advaita is een bijzonder boek. De inzichten en ervaringen van Hans tijdens een intensieve periode in 2005 werden in tekstvorm gegoten. Daarna werden spreuken, gedichten en haiku toegevoegd die ontstaan zijn rondom de bezoeken van Richard (een van zijn leerlingen) aan Hans.

Dit resulteerde in 52 thema’s die elk uit vier vormen bestaan: een spreuk, een haiku, een informatieve tekst en een gedicht. Het zorgt voor een mooi en samenhangend geheel. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere directe kennis, verlichting is niet …, Zelf, karma, de geest geschikt maken, afstemmen, de denkbeeldige persoon, weten wat we zijn. Elke vorm kan opgevat worden als een meditatie en verwijst naar het Ene. Lees de meditaties niet met het verstand, maar met een lege ontvankelijke geest, fris en onbevooroordeeld. Zo kom je dichter bij de stilte die je al bent.

Elke spreuk is bijzonder krachtig en is als een zwaard dat illusie en onwetendheid doorklieft: ‘Hoe kun je iets zijn dat komt en gaat?’, ‘Verhuis je aandacht voortdurend van het denken naar waar het denken in oprijst’, ‘Hoe kan er verzet zijn tegen dat wat alles omvat?’

Lees en herlees dit boek, niet om iets te leren maar, zoals Richard schrijft, om te ontdekken dat we het Zelf al zijn. De meditaties helpen om dit in te zien. Achter in het boek is een verklarende woordenlijst opgenomen, zodat het boek ook toegankelijk is voor de geïnteresseerde zoeker die niet zo vertrouwd is met radicaal zelfonderzoek. Dit is geen boek om in één ruk uit te lezen, want het bevat een schat aan tijdloze wijsheid. In heldere taal wordt de essentie blootgelegd.

Dit is Advaita in zijn meest zuivere vorm. Een aanrader.”

Danny Senesael

Ja, ik doe mee!