Over Hans

Hans Laurentius (1964)

Hans is oorspronkelijk opgeleid tot spiritueel therapeut & docent spirituele therapie o.l.v. Ad Stemerding († 15 april 2020), waarvoor hij erg dankbaar is. Het was de Advaita, leer van de non-dualiteit, echter die zijn spirituele zoektocht tot een vreugdevol einde deed komen. Grote liefde en dankbaarheid voelt hij dan ook voor guru’s als Shri Nisargadatta Maharaj en Shri Ramana Maharshi, maar ook Alexander Smit, Poonjaji, Osho, Alan Watts, de Krishnamurti’s en Zen behoorden tot zijn inspiratiebronnen. Daarvoor worstelde hij zich door allerlei psychologische, filosofische en een grote hoeveelheid spirituele literatuur, zonder dat dat hem echt – hoe leerzaam en vormend het ook was – tevreden stelde, zoals later het energiewerk en bovenal de Advaita dat wel deden. Wel blijft hij van bijvoorbeeld Nietzsche en andere echte denkers en onderzoekers houden, vooral de laatste jaren weer zoals blijkt uit zijn boeken met filosofische fragmenten: Aan de leiband, of je eigen pad? (2019) en De Tao van Hans (2020).

Ontmoetingen

Tussen 27 maart 1998 (de eerste satsang – al wist hij toen niet dat het zo heette) en mei 2009 leidde hij honderden satsangs, retraites en weekendbijeenkomsten, zowel in het land als op zijn centrum ‘De Horizon’. Daarnaast hebben ook ontelbare individuele ontmoetingen plaatsgevonden. Na een satsang-stop, andere radicale veranderingen die in 2009 spontaan ontstonden en het deleten van het centrum, zijn er sinds eind 2011 weer tal van dergelijke bijeenkomsten op diverse locaties in het land, alsmede een meermaals per jaar terugkerend en drukbezocht Satsangdrieluik in Arnhem plus een  jaarlijks all-in Advaitaweekend in Heerde en in België. Het is overigens mogelijk Hans te verzoeken een bijeenkomst te geven mits deze wordt georganiseerd, zodat hij enkel ‘zijn liedje hoeft te komen zingen’. Mocht je dat willen, mail er dan met hem over.

Zeer belangrijk blijft evengoed het individuele werk waarin zeer diepgaand en precies op de kern thema’s van de bezoeker kan worden ingegaan, vaak rechtsreeks verwijzend naar de waan van afgescheidenheid, of de Werkelijkheid van Heelheid of Non-dualiteit, maar soms ook helpend eerst een opening te vinden of echt bewust te leren kijken en (door)voelen. De individuele sessies vinden plaats in het bijgebouw van zijn woning in Heijen.

Publicaties

Er verschenen sinds 1998 twaalf boeken, de dertiende titel komt in 2022 uit. Verder publiceerde Hans vele artikelen en columns, vaak in het blad InZicht, waarvoor hij van februari 2010 tot mei 2017 een vaste columnist was, maar ook vaak gewoon op deze website.

De essentie van zijn werk is altijd Bewust Zijn, ofwel het loskomen van afgescheidenheid en de belemmerende waan van het ‘zelf’ ofwel Spiritueel Ontwaken en Werkelijke Volwassenheid. Drie van zijn titels zijn als gratis download op deze site te vinden, alsmede ruim zestig artikelen en columns. Verder is er veel audio en video materiaal – ruim 130 video’s – ook gratis beschikbaar, hoewel doneren mag.

Boeken

1999  Zelfrealisatie – het spiritueel energetische pad – Ankh-Hermes – uitverkocht
2000 De vreugde van verlichting – Ankh-Hermes – uitverkocht
2002  Zien – direct waarnemen tijdens satsang – met Leen Kuiper – De Horizon – uitverkocht
2005  Zelfherinnering – ruimte voor volledigheid – Panta Rhei – uitverkocht/heruitgegeven in 2020
2006  Een herfstvol satsangs – De Horizon – als pdf beschikbaar
2007  Terwijl de merel zingt – 52 meditaties in 4-voud– met Richard v/d Waarsenburg – De Horizon – ebook en pdf
2013  EHBO – Eerste hulp bij onvolwassenheid – Brave New Books (BNB) – ebook en pdf
2014  De vreugde van verlichting – Heruitgave – BNB – paperback en ebook
2014  Rozengeur & Prikkeldraad – Samsara – hardcover en ebook
2016  Olie op het vuur – notities omtrent spiritueel ontwaken – BNB – paperback en ebook
2019  Een handvol scherven – oftewel wat je niet horen wil – BNB – paperback en ebook
2019  Aan de leiband op je eigen pad? – Filosofische fragmenten over werkelijke individualiteit, Friedrich Nietzsche en andere zaken – BNB- Paperback & ebook
2020  Zelfherinnering+ – Heruitgave – paperback en ebook BNB
2020  De Tao van Hans – Filosofische fragmenten II – over karakter, tijdgeest, moraal, wil en andere zaken – BNB – paperback en ebook
2022  Valse Noten 

Muziek

Naast schrijven en lezen houdt hij van muziek en maakte in eigen beheer tussen 2010 en 2017 7 muziek albums: 4 met songs en 3 met louter elektronische instrumentale muziek. Hij houdt verder van ‘een pijltje te gooien’ (darten), al komt van musiceren en darten de laatste jaren weinig terecht, wellicht omdat er veel gelezen én geschreven wordt.

Hans woont samen zijn geliefde Kasia Wozniak en hond Shadow in Heijen (Noord-Limburg). Kasia is grafisch ontwerpster en core dynamic coach – en o.a. verantwoordelijk voor deze site, de muziek hoesjes, de heruitgave van De vreugde van verlichting en de totale vormgeving van alle daarna verschenen boeken. Ook zorgde zij voor een pdf en e-book versie van Terwijl de merel zingt en een pdf versie van Een herfstvol satsangs (zie Boeken). Ze wil ook wel eens een kwast vasthouden en houdt van fotograferen, door de bergen banjeren en is ook bevangen van het zelfonderzoek virus :).

Samen vinden ze het ook leuk om diverse gifvrije groenten te kweken, bloeiers voor bijen & vlinders en ander gespuis, zowel in open bedjes als in hun bescheiden kas, en te wandelen door de Noord-Limburgse bossen en velden en soms in de bergen. Hans heeft ook twee prachtige dochters: Thalia (’93) afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek en Naomi (’95) die ook al een eigen uitgave heeft gemaakt: Soul Survival.

s

> 130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!​

Verkrijgbare boeken

Ja, ik doe mee!

Kies de bijeenkomst en de datum waarop het plaatsvindt:
Aantal deelnemers:
Vul je gegevens in:
Heb je behoefte aan het carpoolen?

Ja, ik doe mee!