Zoeken
Sluit dit zoekvak.

John D Liu en anderen maken kale gebieden groen. Dus als je een spirituele-ecologische inslag hebt maar niet weet wat te doen, bekijk dit en ga bomen planten, of ga bij dit soort mensen in de leer en doe eens wat!

groengoudJohn D Liu is in staat geërodeerde ecosystemen te laten herstellen! Hij werkt ook samen met mensen als permacultuur specialist Geoff Lawton. Wonderbaarlijk te zien dat er na of binnen 5 jaar een woestijnachting kale bende weer tot leven komt! Roofbouw kan alleen door wezens die het geheel niet ‘zien’. Liu en Lawton doen hun wonderbaarlijke herstel werk in diverse regio’s, Libanon, China, Australië en Afrika, vaak zelfs in samenwerking met of op verzoek van regeringen. Dit werkt hersteld niet enkel de natuurlijke ecosystemen, maar biedt ook de mensen in de betreffende regio weer perspectief, super cool: http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2012/april/John-D-Liu.html

Het vervolg op deze docu, met meer initiatieven, heet het Groene Goud 2 en is te vinden op http://www.npo.nl/vpro-tegenlicht/05-10-2014/VPWON_1219693.

Ja, ik doe mee!