Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Satsangdrieluik Renkum – vol

Datum

05 - 07 jul 2024
Verlopen!

Tijd

vr 19:30 t/m zo 16:00
19:30 - 16:00

Bijdrage

€ 117,50 / 90 min / 130 max

Locatie

De Rijnkapel - Renkum
Utrechtseweg 119

Het Satsangdrieluik is een intensieve gelegenheid voor zelfonderzoek, inspiratie en confrontatie en wat informele momenten, bijvoorbeeld in de pauzes. Het is een door Niek Dekker van Zijnsweg geïnitieerde en georganiseerde cyclus van drie dagdelen, met zich verdiepende thema’s. Met dezelfde groep mensen ga je een weekend de diepte in en bezie je wat de voorop gestelde thema’s met je doen en je te zeggen hebben.

Hans en Niek juli ’23 bij de Rijnkapel – Foto Kasia Wozniak

We hebben sinds 2013 al zo’n 40 keer (!) een Drieluik mogen organiseren/ervaren – meestal 4 keer per jaar), en het waren allemaal zeer bijzondere weekenden! Het animo van deelnemers is erg groot, de openheid, toewijding, moed, en het enthousiasme eveneens, ook al worden er soms gevoelige punten geraakt, of geliefde aannames vrolijk ontmanteld. Ik kijk eerlijk gezegd zelden naar dingen uit, maar de Drieluiken en andere weekend events zijn wat mij betreft inmiddels geliefde markeringspunten in het seizoen. Zo met een mens of dertig of meer, samen aan de slag, in Nieks zorgzame aanwezigheid is heerlijk.

Wat er precies gebeuren zal in satsang, of in welke sessie wat behandeld wordt, is in wezen meer afhankelijk van jou als deelnemer dan van de spreker. De deelnemers bepalen uiteindelijk de energie, thematiek en het feitelijk verloop door hoe ze zijn op het moment zelf. Satsang is enkel een spontane interactie waar Stilte en verbale responsen plaatsvinden. Het is geen lezing over een statisch onderwerp, maar levend onderricht. Betreed de kapel dus volledig in overgave en bereidwilligheid, op eigen risico ?

Trouwens, satsang is een mooie gelegenheid boeken aan te schaffen zonder verzendkosten en zonder transportvervuiling… en bovendien met een fatsoenlijke marge voor mijn arbeid… 

Drie ontmoetingen in één pakket

Inloop: half uur voor satsang-tijd. Hans zit meestal al voor aanvang in stilte in de zaal, dus vanaf het inlooptijdstip kun je al samen-zijn.

Vrijdagavond
19.30 – 21.45

Introductie/inventarisatie van wie wat al ‘weet’, wat de spirituele obstakels lijken te zijn, wat de werkelijke vraag of wens is van de deelnemers. Alles kan en mag gezegd of gevraagd worden, er zal op worden gereageerd vanuit Bewustzijn, en zo zullen waarschijnlijk vrij snel eventuele en gebruikelijke misvattingen duidelijk worden.

Zaterdagmiddag
13.30 – 16.15

Verdieping middels verder onderzoek en interactie, we gaan dieper op de zaken in betreffende de schijnbare en echte werkelijkheid. Experimenten met het verschuiven van perceptie, en het belichten van zaken vanuit andere perspectieven, zullen duidelijk maken wat het wezenlijke verschil is tussen afgescheiden denken en de dingen zien-zoals-ze-zijn.

Zondagmiddag
13.30 – 16.15

Afronding en toetsing wat verhelderd is of nog niet. Inmiddels zal wel duidelijk zijn dat bewustwording niet per se leuk is, en dat het in eerste instantie niet gaat om ‘je goed voelen’. Je zult worden aangemoedigd elke dag iets eerlijker en waarachtiger te zijn: onwaarheid kan verminderd worden, waarheid niet vermeerderd. Olie op het vuur is het doel immers.
By the way: niemand ‘controleert’ satsang, het is de interactie tussen jou, de deelnemers, de plek, Niek en mijzelf… Niemand weet wat er precies zal plaatsvinden, so cool!

Inschrijvingen/bijdrage

Meld je aan via Niek. Inschrijving is definitief na overmaking van het juiste bedrag ten name van Zijnsweg op IBAN NL77 TRIO 0390 4967 90 (BIC): TRIONL2U te Westervoort, o.v.v. Satsangdrieluik, de datum, voor- en achternaam en telefoonnummer. Dan kan er altijd door Niek adequaat gereageerd worden. Mocht het sowieso lang duren vooraleer je email bevestigd wordt, of indien er iets dringends is, kun je hem ook bellen: 06 361 8 000 8.
Welgestelden nodigen wij uit € 130,00 te betalen, om zo de gestegen huurprijzen op te kunnen vangen. De standaardbijdrage is € 117,50, minima kunnen deelnemen voor € 90,00.

Datum

05 - 07 jul 2024
Verlopen!

Tijd

vr 19:30 t/m zo 16:00
19:30 - 16:00

Bijdrage

€ 117,50 / 90 min / 130 max

Locatie

De Rijnkapel - Renkum
Utrechtseweg 119

Organisator

Niek Dekker
Niek Dekker
Telefoon
+31636180008
Email
info@zijnsweg.nl
Website
http://www.zijnsweg.nl

Niek Dekker is initiatiefnemer van Zijnsweg, een Centrum voor bewustwording. Met de activiteiten vanuit Zijnsweg wordt geprobeerd een bijdrage te leveren aan het ruimer verstaan der dingen. Zijnsweg organiseert op verschillende plekken in Nederland en België o.a. lezingen, satsangs en muzikale bijeenkomsten. Niek geeft op verzoek ook zelf satsang. Meer informatie op zijn website.

Ja, ik doe mee!