Kleine update over mijn fysieke toestand na de operatie… + Dank!

De situatie is zo: op woensdag 18 januari j.l. heb ik een operatie ondergaan (neurochirurgie) aan mijn nek i.v.m. ernstig bekneld ruggenmerg (partiële dwarslaesie heet het) waardoor ik sterk functieverlies (en aardig wat pijn) beleef, en beleefd heb, aan met name het rechter been en de rechterarm. Ook de linkerarm en het linkerbeen zijn echter suboptimaal. Vanaf begin december zat ik tot de operatie zelfs in een rolstoel, en werd het bijna per dag erger. Deze situatie is sluipenderwijs ontstaan, maar plots drastisch verergerd door twee valpartijen. Maar goed, sinds 21 januari ben ik dus terug thuis en startte een revalidatieperiode die in een ‘geval’ als ik nu ben echter maanden kan dan duren…

Gelukkig gaat het al wat beter, de operatie ging dus goed, en kansen op herstel zijn er zeker, plus een klein deel van de klachten zijn weg of wat minder hinderlijk, ook de pijn is minder. Ik kan nu al een aantal dingen zelfstandig lopend met de rollator of de wandelstok doen, en staan om me te scheren bijvoorbeeld, of een broodje te smeren, en wel honderdvijftig meter over onze parkeerplaats lopen met de rollator (twee keer per dag, als oefening). Evenwel zal ik voorlopig nog geen sessies en satsangs geven om alle ruimte voor het herstel te nemen.
Prognoses zijn overigens onduidelijk, en variëren dus nogal – van optimistisch tot minder leuk. Wel bekend is dat het (eventueel en gewenst) herstel van beschadigd ruggenmerg en beknelde of beschadigde zenuwen lang kan duren, gelukkig heb ik een erg toffe vriendin en een nogal lieve huisarts, die meedenkt. Die laatste zorgt o.a. voor adequate pijnbestrijding, die soms erg wenselijk is. De hechtingen zijn er inmiddels uitgehaald (op 2 febr.) en op 23 februari heb ik de intake bij de gespecialiseerde revalidatiekliniek van het St. Maartenziekenhuis in Nijmegen. Tegen die tijd is de post-operatieve herstelperiode (zoals dat heet) over…

Net na de operatie op 18 januari j.l. – ik had al snel weer praatjes zegt Kasia, ze kon het personeel en mij al horen lachen op de gang toen ik – nog half stoned van de narcose – de verkoeverkamer werd uitgerold… De foto door Kasia gemaakt, eigenlijk vooral voor mijn bezorgde dochters.

Houd de site in de gaten voor verdere ontwikkelingen, en om te zien wanneer ik weer wel iets aankan, (skype) sessies bijvoorbeeld of wat dan ook. Inmiddels is ook besloten om ook in maart nog geen bijeenkomsten te doen, en tevens het Heerde weekend te schrappen... (zo’n all-in gebeuren is me te veeleisend, en ik wil Helios ruim de tijd geven een andere groep te vinden voor dat weekend.) Evenwel verwachten we (Kasia, Niek en ondergetekende) dat ik vanaf april/mei weer kan satsangen (in elk geval in Arnhem – is niet zo lang zitten in de auto), en wat sessies kan geven. We plannen, enthousiast als we zijn, trouwens een Drieluik in Renkum (!) i.p.v. het Heerde weekend (van 12-14 mei dus).

Mijn humeur is trouwens meestal prima 🙂 – Dramatiseren is immers niet echt mijn ding, al verrek ik soms van de pijn als ik teveel doe, maar ik kan meer dan iemand die helemaal geen armen en benen heeft, right? En ik kan immers nog steeds lezen, m’n hersens werken nog prima, kan zelf m’n kont afvegen en koffie zetten (maar niet tegelijkertijd), naar de vogels kijken in de tuin, op de hond mopperen (of ‘m knuffelen), netflixen en af en toe wat schrijven (om rustig aan Valse noten – Boek 2 af te ronden in dit herstel-jaar), al gaat ook dat lastig met die rare, licht gehandicapte handen van me. Plus ik kan met Kasia kletsen enzo, en nu met de rollator ipv met de rolstoel samen met haar boodschappen doen, wat nu geldt als een uitje (waarna ik bekaf ben). En thuis kan ik vanaf de 4e veel rondrommelen met de wandelstok af, ipv met de rollator. Fijn. Dus: it could be worse, right?

(Voor Kasia best veel gedoe natuurlijk, maar tot nu toe gaat het allemaal, en gelukkig nam ze ook wat vrij – al was dat eigenlijk voor iets anders bedoeld -, en werkt dus minder dan voorheen. Ben haar dankbaar uiteraard!)

(Ik snap trouwens, nogmaals, jullie betrokkenheid en ben er blij mee en dankbaar voor, zoals gezegd, maar stuur me liever niet allemaal een mailtje, oké? Thanx.)


Met dit berichtje wil ik ook graag even heel hartelijk de donateurs bedanken die zo genereus, naar vermogen en zo spontaan hebben bijgedragen. Ontzettend bedankt allemaal! De support die op gang kwam toen jullie doorkregen dat ik eigenlijk niks meer kon raakt me enorm. Was er zo blij mee dat ik mezelf vandaag (de 6de februari) een mooie wandelstok cadeau heb gedaan 🙂 ! Dank jullie ook voor de bloemen, boeken, en kaartjes uiteraard. Keilief zijn jullie!

M’n nieuwe stok! Waar ik tegenwoordig al niet blij mee ben.! Eén donatie van maar liefst 100 euro heb ik dus hieraan besteed. Hoop dat je dat oké vindt.

Het maakt tevens mijn bestaan makkelijker (jullie donaties bedoel ik, niet de wandelstok – ik had immers al een simpele die ook voldeed – maar ik vond deze wel erg mooi, en gunde het mezelf zomaar ineens), zeker nu ik voorlopig fysiek niet in staat ben satsangs en sessies te doen enzovoorts, en dus al vanaf eind november geen inkomsten meer genereer.
Dus: Extra bedankt aan hen die de laatste dagen of weken een donatie deden, da’s echt superfijn, en neemt alle eventuele financiële druk weg van mijn beroerde rug en nek en onwerkzame ledematen, én zo kunnen we tevens de video’s gratis ook makkelijk en gratis toegankelijk houden enzovoorts.

Anyway. Heb het goed allemaal, en ik hoop jullie zo snel als kan weer te mogen ontmoeten en van dienst te kunnen zijn, mogelijk dus vanaf april. Gelukkig zijn er video’s én boeken, zoals het onlangs verschenen boek: Valse Noten, nu ook als e-book beschikbaar. Lees of herlees die boeken van me de komende tijd eens lekker, of gun je er een die je nog niet las: Een handvol scherven bijvoorbeeld, een boek dat ik erg waardeer, maar eigenlijk te weinig aandacht krijgt, naar mijn idee.
Enjoy, en schrijf a.j.b. een 5 sterren review op bol (als je hem daar koopt, tenminste). KNUf en cu – zodra ik weer kan en mag! H. Een boek van me kopen draagt uiteraard ook een beetje bij, plus: dan heb jij er ook nog iets verrijkends aan…

Hier zijn de opnamen van de satsang van 6 november j.l. – check de playlists op m’n kanaal eens om de rest te zien, of bijvoorbeeld de ruime serie opnamen van Drieluiken – die geloof ik niet meteen in beeld staan maar veel goeie satsangs bevatten!

h

“Valse noten”, mijn nieuwste boek, nu ook als e-book beschikbaar!

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!